26
نوامبر

با آموزش مغز می توان قدرت شنوایی در جاهای شلوغ را بهبود داد

برای بسیاری از مردم شنیدن و درک صدای مورد نظر در جاهای شلوغ مثل رستواران و مترو بسیار سخت است و حتی با کمک وسایل کمک شنوایی هم نمیتوانند تشخیص دهند. ولی طبق تحقیقات اگر مغز این افراد توسط اجرای یک سری آهنگ های مخصوص آموزش داده شود این کار ممکن خواهد شد.

مشخص شد این بازی صوتی بازدهی شنوایی را تا سه برابر دستگاههای کمک شنوایی بالا میبرد و حتی در جاهای با صدای پس زمینه ی خیلی بلند شنوایی ۲۵ درصد بهبود میابد. از این یافته نتیجه گرفته میشود که شنوایی در جاهای پر سر و صدا کاملاً وظیفه ی مغز است نه گوش. در واقع این عمل قدرت شنوایی را بهبود نمیدهد و برای کسانی که مشکل شنوایی دارند مفید نیست ولی قدرت تشخیص را بالا میبرد. یعنی تمایز یک صدا از باقی صداهای پس زمینه.

آزمایش روی دو دسته از داوطلبان انجام شد و برای آنها دو بازی طراحی شد که در حین آن بازی با استفاده از تشخیص یا یادآوری یک صدا میتوانستند به مرحله ی بعد بروند. برای دسته ی اول بازی به این صورت بود که فرد انگشتش را روی یک خط حرکت میداد و همزمان صدایی همراه با حرکت انگشت اجرا میشد. او باید حدس میزد که صدایی که بعد از این میشنود چیست و در صورت درست بودن بازی ادامه پیدا میکرد.

البته این بهبودی بدون تمرین مداوم دوام نداشت ولی محققان گفتند که عملی که در بازی انجام میشود میتواند بصورت یک چالش واقعی در گفتگوهای روزمره دنبال شود. این کار با تلاش برای فهم تفاوت های ناچیز صداها با یکدیگر و تلاش در حدس چیزهایی که قرار است بشنویم امکان پذیر است. او پیش بینی کرد در آینده این عمل میتواند از طریق یک نرم افزار که با سخت افزار های شنوایی داخل گوشی جفت شده، انجام شود. او اعتقاد داشت که با ترکیب تمام روش های آموزش مغز میتوان نتیجه ی بمراتب بهتری نسبت به هر روش دیگر گرفت.

تهیه و ترجمه : Scientific Psychology